1. desember blir det 12 år siden Steinar Volden startet i jobben som daglig leder ved Meråker Kurbad. Nå har han sagt at han ønsker å slutte, og rekrutteringen av ny toppleder er i gang.

– Det tar litt tid å ansette ny daglig leder. Jeg har sterk egeninteresse av at det skal være en ny daglig leder på plass, og at denne skal ha gode forutsetninger til å fylle funksjonene, når jeg slutter. Derfor vil jeg tilby meg å overlappe og bistå den nye daglige personen en periode, sier Steinar Volden.

Dette gjør at han trolig ikke blir pensjonist før utpå senvinteren 2024.

Bedrift i god stand

Når den tid kommer er det en tilfreds daglig leder som trer til side.

– Det er vel den arbeidsplassen jeg har vært lengst, så dette er en fin og spennende arbeidsplass. Vi har fått gjort mye på den tiden, – vi har tilpasset oss offentlige anskaffelser og gjort våre satsinger. Det er veldig tilfredsstillende å jobbe for en privat, ideell virksomhet der overskuddet investeres i kompetanse blant ansatte, bygningsmasse og moderne treningsutstyr. Det pasientene forteller oss er det viktigste, og de gir oss stort sett veldig gode tilbakemeldinger, sier Steinar Volden.

Skuffet over regjeringen

Meråker Kurbad har 44 fast ansatte, og Volden legger ikke skjul på at den største utfordringen er de offentlige anbudsprosessene. Derfor jobber de hver eneste dag for å være dyktig nok til stadig nye avtaler, – den neste skal gjelde fra 2025. Disse prosessene er krevende, og avtroppende daglig leder er tydelig når han uttrykker sin skuffelse over innsatsen fra dagens regjering rettet mot virksomheter som kurbadet.

– Dagens regjering sier i Hurdalsplattformen at private, ideelle tjenesteytere skal sikres langsiktige avtaler og forutsigbar drift. De snakker pent om det, men det er vanskelig å se det i praktisk politikk. Det er gjort innenfor rusomsorgen, men så langt har vi ikke sett det innenfor rehabilitering. Vi ønsker oss at formuleringene i Hurdalsplattformen følges opp og sikrer private ideelle organisasjoner den forutsigbarheten, sier Steinar Volden.

Tilvenning av ny tilværelse

Når den nye sjefen nå skal ansettes ser de etter en toppleder som er samfunnsengasjert og har ledererfaring, som er utviklingsorientert og en god relasjonsbygger. Samtidig ser den avtroppende mot en ny og annerledes tilværelse.

– Det å slutte er aldri enkelt, og det perfekte tidspunktet for det finnes ikke. Vi jobber med korte avtaler, men jeg har funnet ut at det er rett å tre til side nå. Jeg har vært her lenge nok nå, sier Volden.

– Hva skal du fylle pensjonistdagene med?

– Mer trening, mer skog og fjell, mer tid til mine nærmeste, både barn, barnebarn, familie og venner. Jeg får satse på å etablere noen gamle vennenettverk, – fordelen er jo at vennene ofte er i samme alder og i samme situasjon. Så kommer det helt sikkert til å være rart noen dager da jeg spekulerer på hva jeg skal finne på, men jeg skal klare å venne meg til det, sier Steinar Volden.