– Meråker bibliotek gjør mye, og de gjør det bra. Det var budskapet da biblioteksjef Anne Marken og Meråker bibliotek nylig ble tildelt den årlige bibliotekprisen for Trøndelag.

Prisen deles ut av Norsk bibliotekforenings fylkeslag, og ble delt ut under lagets årsmøte på Buran bibliotek torsdag 9. mars.

– Det er jo artig å få en sånn pris, sier biblioteksjefen som ble en smule overrasket over at de ble det utvalgte biblioteket.

– Det er veldig mange flinke folk og flotte bibliotek rundt omkring, men hyggelig er det absolutt, sier Anne Marken.

Ved tildelingen ble det pekt på at Meråker bibliotek har et uvanlig bredt oppdrag som folkebibliotek, skolebibliotek for flere skoler, og lokalhistorisk fotoarkiv.

– De forstår rollen sin i bygda, og de løser den godt, uttaler juryen som var fylkeslagets styre.

– Vi forsøker å sette dagsorden i bygda og la alle stemmer bli hørt. Så tror jeg vi det har litt lettere enn mange andre, med korte beslutninger og stor vilje. Stort sett får vi gjøre som vi vil og det gjør at det blir en del bra ut av det, sier Marken.

Det ble fra juryen også trukket fram at biblioteket ligger høyt på Norsk kulturindeks, og at de laget «nær-tv»-sendinger under pandemien og lager lokal podkast.